• info@pvdagroenlinksmeierijstad.nl
Kwafo Acquaah Arhin

Wil je iets veranderen, dan moet je naar voren stappen

Kwafo Acquaah Arhin is 32 jaar, inwoner van Mariaheide en adviseur milieu en duurzaamheid bij Defensie. Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart aanstaande wordt de nummer 3 van de kieslijst van PvdA-GroenLinks vader van een zoon.

Hij groeide op in Heeswijk-Dinther en ging naar het Zwijsen College in Veghel. Later woonde hij in Oss en Nijmegen, waar Kwafo studeerde aan Radboud Universiteit. “Ik heb een Master Milieu en Maatschappij afgerond als vervolg op de Bachelor Planologie en Sociale Geografie. Dus ik ben erg bezig met natuur en milieu. Ik vind het belangrijk dat mensen kijken naar wat zij zelf kunnen doen. Zo probeer ik zelf altijd voor mensen klaar te staan, maar vlees en vis te laten staan, aangezien de negatieve impact op het milieu erg groot is. Het zijn onze persoonlijke keuzes die ertoe doen, en je hoeft niet alles te doen, maar wel bewust kijken welke dingen jij kan doen, want alle beetjes helpen”.

Kwafo woont met zijn vrouw Nathalie nu bijna 4 jaar in Mariaheide. In die periode is hij actief geworden voor GroenLinks in de regio en speelde een belangrijke rol in de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA in Meierijstad. “Ik ben van mening dat je niet aan de kant moet blijven staan als je iets wilt veranderen in de maatschappij. Dan moet je naar voren stappen”. En dat doet Kwafo nu.

Met waardering kijkt Kwafo naar landelijke politici als Femke Halsema en Marianne Thieme (oud-fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren). Zij waren actief in de landelijke politiek, toen ik me daarvoor begon te interesseren. “Van Femke Halsema is haar doorzettingsvermogen bewonderenswaardig. Met duidelijke taal kon zij de GroenLinks standpunten goed naar voren brengen. Van Marianne Thieme waardeer ik haar inzet voor de underdog partij voor de dieren, waarmee ze echt invloed heeft gehad. Maar ik kan mij niet in alle standpunten van de partij voor de dieren vinden, dus is Femke voor mij nummer 1”.

Buiten de politiek vindt Kwafo zijn ontspanning in het wandelen met de hond en Kyudo “Dat is een Japanse vorm van boogschieten. Dat is erg ontspannend om te doen”. Ook kan je Kwafo tegenkomen op zijn motor. “Naar het werk ga ik ook meestal met de motor. En ik rijd graag in het buitengebied. Natuurlijk niet in natuurgebieden. Ik weet dat motoren in natuurgebieden vaak tot irritatie leidt. Eigenlijk zouden er voor die motoren alternatieven moeten zijn, daar waar ze niemand tot last zijn. Zeker de natuur niet. Maar die plekken zijn schaars en daardoor blijft het probleem bestaan. Zelf kijk ik altijd goed waar ik mag rijden”.

Straks is Kwafo vader en mogelijk raadslid in Meierijstad. “Ja, dat zal best druk worden in combinatie met mijn werk. Maar ik bereid me daar op voor. Ik ga keuzes maken en ook mijn werktijden zo regelen, dat ik voldoende ruimte heb voor de politiek en mijn gezin. Ik heb er veel zin in”.