• info@pvdagroenlinksmeierijstad.nl
Rachid Kaddouri

“Als politici niet eerlijk zijn, dan haken mensen af”

Rachid Kaddouri is 32 jaar en nummer 8 op de lijst van PvdA-GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is een familiemens en een nieuwkomer in de lokale politiek.

“Ik groeide op in Veghel-Zuid en ken daar veel mensen. Mijn ouders wonen daar nog steeds. Zelf woon ik inmiddels samen met mijn vrouw Karima, zoon Yamani en dochter Maghfira in de wijk ’t Ven. Ik heb een broer die in Veghel woont en twee zusjes, maar zij wonen elders in Nederland. We zijn een hechte familie”.

De band met zijn woonplaats Veghel is sterk. Rachid: “Ik heb hier natuurlijk op school gezeten, gevoetbald, bij verschillende Veghelse bedrijven gewerkt en vrienden gemaakt. Ja dat maakt dat Veghel mijn thuis is”.

De weg naar de lokale politiek nam afgelopen jaar voor Rachid een versnelling. Hij oriënteerde zich bij meerdere partijen in Meierijstad en besloot lid te worden van de PvdA. Daar zit hij inmiddels in het bestuur van het Gewest Brabant en staat op nummer 8 van de lijst van PvdA-GroenLinks voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad. “Bij de PvdA voel ik me op mijn plek qua ideeën. Ik houd van discussiëren in de politiek en volg nu ook een debattraining. Ik vind respect voor elkaars mening erg belangrijk, maar het meest hecht ik aan eerlijkheid. Als politici niet eerlijk zijn, dan haken mensen af, verliezen het vertrouwen. Dat wil ik niet. Te veel mensen worden niet bereikt door de politiek. Ik wil bij de verkiezingen niet alleen stemmen halen, maar daarna ook het verschil maken voor mijn stemmers”.

Grote politieke voorbeelden heeft Rachid niet. “Ik vind het nieuwe Tweede Kamerlid van de PvdA Habtamu de Hoop zich goed presenteren”.

De combinatie van politiek met een druk gezinsleven, zijn werk en het volgen van PSV ziet Rachid met vertrouwen tegemoet. “Ik zal keuzes moeten maken. Ik ga graag met de kinderen naar buiten en dat wil ik niet missen. Maar het is goed dat ook dertigers actief zijn in de politiek, die verantwoordelijkheid voel ik ook”.