• info@pvdagroenlinksmeierijstad.nl
Arie de Zwart

We moeten de gang erin houden en zorgen dat er divers gebouwd wordt

Arie de Zwart is 62 jaar en woont in Schijndel. Hij staat op nummer 2 van de kieslijst van PvdA-GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het huidige raadslid van de PvdA-fractie staat in Meierijstad bekend om zijn strijd voor meer sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen.

 

 

 Als je in Meierijstad over woningbouw praat, dan valt al snel de naam van raadslid Arie de Zwart. “Ik heb me deze hele raadsperiode tot doel gesteld dat de woningbouw versneld moet worden. Er staan zoveel mensen jarenlang op de wachtlijst bij de woningcorporaties en jonge mensen kunnen door de hoge verkoopprijzen maar moeilijk een huis kopen. Voor die mensen heb ik me ingezet. Gelukkig stond ik daarin niet alleen in de raad en het college. Maar we zijn er nog niet, er moet nog veel gebeuren de komende jaren. We moeten de gang erin houden en zorgen dat er divers gebouwd wordt”.  

 

 Arie werd geboren in de Bommelerwaard, woonde als puber en jongvolwassene in Veghel en daarna in Schijndel. Tot hij samen met zijn vrouw Willemijn voor zijn werk bij de CHV naar Someren verhuisde. “In Schijndel was ik al politiek actief. Dat was de tijd met onder andere Harrie Mulders, Bea van Schaaijk en Monique Voeten. De PvdA kwam toen opzetten in Schijndel. We vergaderden in De Vink, het City Theater en bij café Peer Wouters. In Someren ben ik ook politiek actief geworden als plaatsvervangend raadslid en commissielid. In Someren werden zijn dochters Elmie en Margot geboren.

 

 Naast zijn politieke werk heeft Arie zich veel ingezet voor de amateursport in Meierijstad. “Ik heb lang waterpolo gespeeld en ben actief geweest in de besturen van Nautilus in Veghel en Neptunus in Schijndel. Ik was ook bestuurslid bij voetbalclub RKSV Schijndel en bij de Petanque Vereniging Wij Liggen in Schijndel”. In het weekend is Arie een vaste bezoeker van de weekmarkt in Schijndel. “Ik koop er bij mijn vaste adressen. De sfeer van de Schijndelse markt proeven is voor Willemijn en mij vaste prik op zaterdag”.

 

Behalve woningbouw is Arie ook woordvoerder op het gebied van sociaal domein. Sociale zekerheid is voor hem een belangrijk onderwerp. Door zijn werkzame verleden als financiële man bij IBN heeft hij van dichtbij gezien welke waarde werk heeft voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. “Ik vind duurzaamheid ook belangrijk. Ik ben een van de oprichters van de Energiecoöperatie Schijndel, die inmiddels de Energiecoöperatie Meierijstad is”.