• info@pvdagroenlinksmeierijstad.nl
Loes van Dommelen

Meer luisteren naar burgers en begrip voor elkaar

Loes van Dommelen is 29 jaar en staat op nummer 6 van de kieslijst voor PvdA-GroenLinks bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met haar man Bas en dochter Merel woont ze in Zijtaart.

Wie de afgelopen twee jaar de gemeentepolitiek in Meierijstad op de voet volgde, heeft haar vast al eens opgemerkt. Loes van Dommelen maakte haar entree in de politiek als commissielid voor de PvdA Meierijstad. Ze voert met name het woord over onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn. Via PvdA-fractievoorzitter Sikko Oegema belandde ze zomaar in de lokale politiek. “We raakten aan de praat en dat gesprek zette me aan het denken over politiek. Sikko nodigde me uit gewoon eens een tijdje mee te lopen met de fractie. Daar werd mij nog meer duidelijk dat gemeentepolitiek over veel onderwerpen gaat die mensen aangaan. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust, dat gold dus ook voor mij”.

Dat Loes interesse heeft in onderwerpen als zorg en welzijn is niet gek, ze is opgeleid als orthopedagoog en werkzaam als kwaliteitsmedewerker en junior behandelcoördinator bij zorginstelling Buro Lima. “Van ruimtelijke onderwerpen heb ik inhoudelijk minder kennis, maar daar vind ik het thema participatie belangrijk. Te vaak voelen mensen zich niet gehoord of gaat het informeren van burgers over wat in hun leefomgeving gaat veranderen niet goed. Hiervoor wil ik me gaan inzetten in de politiek”.

Sowieso is participatie of mee kunnen doen een thema waar Loes zich voor wil inzetten. “Het bestrijden van armoede en schulden hoort daar voor mij bij. Door geldzorgen kunnen mensen buitengesloten raken, maar ook door discriminatie en racisme. Soms schrik ik echt van wat mensen zeggen. Ik ben erg gevoelig voor tweedeling in de samenleving. Mensen moeten kunnen zeggen wat ze willen hoor, maar ik vind begrip voor elkaar belangrijk”.

De landelijke politiek volgt ze wel, maar niet te intensief. “Attje Kuijken vind ik een goed Tweede Kamerlid. Ze laat zich sterk zien in de debatten”. Een jonge moeder met een drukke baan en de lokale politiek. Houdt Loes nog tijd over voor andere hobby’s? “Te weinig natuurlijk. Ik ga graag naar buiten met mijn gezin, lekker wandelen in de bossen”.