• info@pvdagroenlinksmeierijstad.nl

Met ervaring en creativiteit wil ik PvdA-GroenLinks vooruit helpen

René Hildesheim is 64 jaar en woont in Veghel. De nummer 7 op de kieslijst van PvdA-GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is misschien wel de verpersoonlijking van die samenwerking. Zijn ervaring, creativiteit en veelzijdigheid gaat hij komende periode politiek inzetten voor PvdA-GroenLinks in Meierijstad.

Hij werd geboren in Amsterdam, woonde onder meer in Arnhem en Utrecht. “Ik heb op veel plekken in Nederland gewoond inderdaad. En ben een paar jaar geleden met Chantal (mijn vrouw) en haar zoon Luc aan het haventje op het Heilig Hartplein in Veghel komen wonen. Ik ben actief in onze buurt, bemoei me met zaken als burendagen, parkeren en dergelijke. Het gebied waar we wonen is volop in ontwikkeling, veel woningbouw en bedrijvigheid, bovendien zijn wij de buren van de Noordkade. Als er iets speelt waar wij als bewoners mee te maken krijgen draag ik graag mijn steentje bij. Dan luister ik naar wat er leeft in de buurt, organiseer ontmoetingen tussen de bewoners en bedrijven en ik neem zo nodig contact op met de gemeente”.

René werkte tot voor enige jaren terug bij Vluchtelingenwerk en is op dit moment mantelzorger voor Luc. Ook speelt hij theatervoorstellingen en is hij verteller van verhalen.

Hij is als vrijwilliger actief bij allerlei organisaties. “Ik ben programmeur bij het festival Fabriek Magnifique, gids op de fluisterboot, vrijwilliger bij Veghel on Ice, voorzitter van de Stichting Vrienden van Poehaa, waarmee we diverse activiteiten organiseren in de buurt en over de grens. In Meierijstad kennen mensen mij mogelijk van Circus Caps, een circusschool voor kinderen met en zonder beperking samen. Verder ben ik actief in het Pieter Breugel Huis in Veghel, waar ik samen met anderen de kokerij organiseer. Samen koken en samen eten met bezoekers van het Pieter Breugel Huis. Lid van de ouderraad van HUB Veghel, een school voor speciaal onderwijs in onze gemeente.

Veel joodse familieleden van René zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgebracht. “Mijn vader is uit de Hollandse schouwburg gehaald, door een priester, en daardoor niet op transport gesteld. Daardoor is bij mij een diep besef dat ik daarom besta en leef. Mijn naam wordt officieel geschreven als Hildisheim, maar ik gebruik zelf Hildesheim. Door mijn familiegeschiedenis en ervaringen ben ik ook betrokken bij de Stichting Struikelstenen. Ik vind het belangrijk dat mensen nooit uitgesloten worden van onze samenleving omwille van religie of overtuiging. De geschiedenis van de tweede wereldoorlog en haar slachtoffers mogen niet worden vergeten. En leert ons om ook in deze tijd waakzaam te zijn.”

Politiek actief is René al heel lang. “Bij GroenLinks zit ik vanaf het eerste uur. In allerlei politieke rollen ben ik actief geweest, bestuurslid van studentvakbonden, hbo-raad, actiecomités en bestuurslid van GroenLinks in Arnhem en Meierij & Maashorst. Op dit moment heb ik van de huidige politici veel waardering voor Femke Halsema, omdat zij vanuit het links perspectief grote verantwoordelijkheid heeft genomen.”

René is een belangrijke schakel in de lokale samenwerking tussen GroenLinks en PvdA in Meierijstad. “Ik was dus al lid van GroenLinks, maar als partij waren we niet actief in deze gemeente. En ik merkte dat de mensen die in politiek Meierijstad verstandige dingen zeiden en actief waren, allemaal bij de PvdA zaten. Dus ben ik ook lid geworden van de PvdA. Nu zijn we in Meierijstad 1 lijst, 1 fractie. Ik heb altijd gevonden dat als links een machtsfactor wil zijn, dat je op links moet samenwerken. Met mijn ervaring en creativiteit wil ik in de volgende bestuursperiode PvdA-GroenLinks vooruit helpen en zorgen dat we komen tot een werkelijk inclusief Meierijstad.”